Amiga hardware info, help and support with a focus (but not limited to) North American NTSC experiences. Open to all.
User avatar
RizThomas
Surrey, BC, Canada

by RizThomas posted Tue May 28, 2019 9:57 pm

Hello. I have this nagging question for a long time now about my Kipper’s A508 board. I got this from him plus 2-CPU relocator boards for both systems. I have seen articles about how to install it on the A500 but none ( or slight mentions) of being installed on the A1000. I know both needs to have at least >kickstart 2.0 ( probably upgrade to KS3.1). I am intrigue to install it on the A1000 together with KS switcher aforementioned here in the forum. Any comment is much appreciated. Thanks
User avatar
Bulletdust

by Bulletdust posted Tue May 28, 2019 10:53 pm

I'm pretty sure someone on the OCAU (Overclockers Australia) retro forums I moderate has done it. The problem is the CPU is under the floppy, meaning the board won't physically fit in the CPU socket.

I believe there is an adapter that you plug into the CPU socket that offsets the socket so you can then plug the Kipper A508 in without fouling it on the floppy drive.
User avatar
RizThomas
Surrey, BC, Canada

by RizThomas posted Wed May 29, 2019 6:38 am

I have the CPU relocator....in fact the KIckstart switcher project (posted here) too is pretty much a relocator too. Thanks for sharing your forum...I will try to lurk there and see any post about it if there is one. I have been googling about Kippers/A1000 but without success.
User avatar
EzdineG
Springfield, MO

by EzdineG posted Wed May 29, 2019 4:43 pm

You should be fine with the locator on this forum. You need at least Kickstart 2.05 for the built-in IDE to work on the Kipper board.
User avatar
Beska

by Beska posted Thu May 30, 2019 11:20 am

I've installed a couple of these into A1000s, they work great.
User avatar
RizThomas
Surrey, BC, Canada

by RizThomas posted Thu May 30, 2019 2:04 pm

Thanks Beska for the reply:
I've installed a couple of these into A1000s, they work great.


The only one that I am not sure about are the 2 wires to connect on the expansion of the A1000. I know the layout is different from that of the A500. Would you be able to share a pic of how you did it...if it is not an inconvenience...Thanks.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests